Powered By Blogger

marți, 12 decembrie 2017

PITTIS – fondator “Pasarea Colibri”


      
         In 1992 a luat fiinta formatia de muzica folk–pop "Pasarea Colibri" avandu–i ca membri pe: Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Florian Pittis, Vladi Cnejevici.
          Istorie: Florian Pittis s-a nascut la 4 octombrie 1943 in București si a decedat la 5 august 2007, tot in București. A fost unul dintre cei mai indragiti actori de teatru, dar si regizor, traducator, interpret de muzica folk ori realizator de emisiuni radio. A scris texte pentru cantecele Andei Calugareanu, pentru Mircea Vintila, Sorin Chifiriuc și alții. A fost de asemenea, francmason (având gradul 33 și ultim), purtator de cuvant al Marii Loje Naționale din Romania.
        A lucrat la Teatrul Municipal „Lucia Sturza-Bulandra”, colaborand cu regizori de renume precum Liviu Ciulei, Andrei Serban, Alexandru Tocilescu, Sanda Manu, Dan Micu. A tradus si a regizat piese de teatru. In domeniul muzical s-a facut cunoscut intr-un trio alaturi de Anda Calugareanu si Dan Tufaru, in regia TV a lui Alexandru Bocanet, iar mai tarziu a activat cu același succes in “Cenaclul Flacara”. 
       In anul 1992 întemeiaza, alaturi de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă si Vladi Cnejevici, formatia “Pasarea Colibri”, cu care concertează pana in 2001 si impreuna cu care inregistreaza patru albume.
“Pasarea Colibri” este un supergrup de muzică folk din Romania, format la Ramnicu Valcea. Trupa s-a destramat in anul 2002, revenind pe scena in anul 2009. Cei patru membri fondatori ai grupului sunt: Mircea Baniciu (chitară, voce), Mircea Vintilă (chitara, voce), Florian Pittis (voce, prezentator) si Vlady Cnejevici (claviaturi, voce adiționala).
        Grupul s-a format cu ocazia unui festival de muzica, unde Baniciu și Vintila, doi dintre cei mai respectati cantautori folk din Romania, cantau impreuna. Prezentatorul Pittis a ramas pe scena dupa ce i-a introdus pe cei doi, in culise cooptandu-l si pe claviaturistul Vlady Cnejevici, care se afla acolo cu trupa “Compact”.
        Dupa retragerea lui Florian Pittis, director al radio3net.ro, au mai trecut prin grup Marius Bațu si Radu Gheorghe. (scrie wikipedia)
       Grupul acesta continua si astazi, membrii care au format aceasta formatie, fiind profesionisti, vor ca acest nume al grupului sa nu fie uitat. Acesti corifei ai muzicii folk ne vor incanta (chiar si single) cu adevarate capodopere a muzicii lor. 
     Discografia cuprinde foarte multe piese muzicale printre care amintim: "In cautarea cuibului pierdut", "Puterea obisnuintei", "Mielul", "Sunt tanar, Doamna...", "Adio, deci, pe curand", "Nu-i nimic, asta e !", "Intelegere", "Hanul lui Manuc", "Toti suntem putin luati...", "Andrii Popa", "Strada Popa Nan", "Ploaia care va veni", "Un zvon", "Cand se lasa seara", "Tristeti proviciale".
Dar ceva care misca si acum lumea muzicala, lasata in urma de acest OM este "Sfarsitul nu-i aici!" (Bob Dylan, trad. Florian Pittis). link https://youtu.be/Lit-sY3p1po

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti comentarii si completari sunteti bineveniti!

1979: Trupa rock Pink Floyd lansează opera rock “The Wall” (foto www.wikipedia.com) Pink Floyd a fost o formație britanică de muzică...

Translate

Persoane interesate

stiri rurale Braila

stiri, evenimente, literatura, arta, sport

Faceți căutări pe acest blog