Powered By Blogger

vineri, 1 decembrie 2017

La mulți ani, ROMÂNIA, de la BRĂILA !

La mulți ani, ROMÂNIA , de la BRĂILA !

         Sărbătoarirea celor 99 ani de la marea UNIRE, a Țării Românești, Moldovei și Basarabiei cu Transilvania a fost un moment de bucurie și la Brăila, orașul celor mai frumoase femei.
         Administrația locală a alocat pentru aceste manifestări un buget de 60.000 lei, bani utilizați cu folos având în vedere faptul că au fost invitați la sărbătoare peste 15 ansambluri de dansuri populare din țară și din Republica Moldova, dar și soliști de muzică populară, printre care Maria CIOCAN și Marta OPREA.


           Deschiderea spectacolului a fost făcută de Orchestra de Muzică Militară a Garnizoanei BRĂILA, dirijor ptl. adj. pr. Romică NIȚU. Au urmat pe scenă Maria CIOCAN și Marta OPREA care au încântat cu cântecele lor cei peste 5000 de brăileni.
          În vecinătate, Târgul de Iarnă și preparate culinare a oferit doritorilor produse alimentare tipic românești dar și ceramică, ii, cojoace sau căciuli, lucrate de meșteri populari din întreaga țară. 

           Ca în fiecare an, Administrația Locală a organizat masa festivă, punând la dispoziție cca 4000 de porții cu vestita FASOLE CU CÂRNAȚI. Ca de obicei, terasele din jurul Palatului Administrativ au fost pregătite cu mici, pastramă și cârnați de oaie, vin fiert, băuturi răcoritoare și bere.
                 La multi ani, ROMÂNULE DE PRETUTINDENI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti comentarii si completari sunteti bineveniti!

1979: Trupa rock Pink Floyd lansează opera rock “The Wall” (foto www.wikipedia.com) Pink Floyd a fost o formație britanică de muzică...

Translate

Persoane interesate

stiri rurale Braila

stiri, evenimente, literatura, arta, sport

Faceți căutări pe acest blog