Powered By Blogger

duminică, 13 ianuarie 2019

România aderă la Convenția de la Geneva privind regimul internațional al căilor ferate, acum 93 de ani

(foto:.radioenigmaromania.ro)
1926: România aderă la Convenția de la Geneva din 9 decembrie 1923, referitoare la regimul internațional al căilor ferate, și la Convenția de la Geneva din 3 noiembrie 1923, privind simplificarea formalităților vamale.
Convențiile de la Geneva
Convențiile de la Geneva reprezintă ansamblul a patru tratate formulate la Geneva, Elveția, tratate care stabilesc standardele dreptului internațional în ceea ce privește problemele umanitare.
Aceste tratate se referă în principal la tratamentul necombatanților și prizonierilor de război. Ele nu au nicio legătură cu problema folosirii armamentului în timp de război, care este acoperită de “Convențiile de la Haga” din 1899 și 1907 și de “Protocolul de la Geneva” din 1925, (care privește folosirea armelor chimice și biologice).
Formalizarea sus-numitelor convenții au fost rezultatul eforturilor lui Henri Dunant, care a fost motivat de ororile cărora le-a fost martor în timpul bătăliei de la Solferino din 1859.
În 1977 și 2005 au fost adăugate trei noi amendamente ale Convențiilor de la Geneva.
La 22 august 1864, mai multe state europene și-au trimis delegați la Geneva, Elveția și au semnat Prima Convenție de la Geneva: Semnarea Primei Convenţii de la Geneva de către o parte a puterilor europene în 1864: Baden (astăzi parte din Germania); Belgia; Danemarca; Franța; Hessa (astăzi parte din Germania); Italia.
Țările de Jos: Portugalia; Prusia (astăzi parte din Germania); Spania; Elveția; Württemberg (astăzi parte din Germania).
Norvegia și Suedia au semnat și ele în decembrie.
Din cauza ambiguităților din articolele inițiale și din cauza dezvoltării rapide a tehnicii de război, articolele inițiale a trebuit să fie revizuite și extinse, foarte mult prin a Doua Convenție de la Geneva din 1906 și prin Convenția de la Haga din 1899 prin care articolele și-au extins aplicarea și asupra războiului maritim. A fost reactualizată în 1929 cu unele modificări minore. (rezumat wikipedia)
Așa arată harta României a căilor ferate:
(foto: hartiromania.blogspot.com)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti comentarii si completari sunteti bineveniti!

1979: Trupa rock Pink Floyd lansează opera rock “The Wall” (foto www.wikipedia.com) Pink Floyd a fost o formație britanică de muzică...

Translate

Persoane interesate

stiri rurale Braila

stiri, evenimente, literatura, arta, sport

Faceți căutări pe acest blog