ARDEIUL KAPIA
Gospodinele
pregatesc pentru iarna si ardeiul
kapia roșu.
Aceasta este o legumă ce se găsește din abundență în sezonul de
toamnă târzie, dar este potrivită pentru orice anotimp. Față de
alte legume, ardeiul kapia are un conținut
ridicat de glucide
ce ne aduce un surplus de energie, energie perfecta pentru a ne
menține forma în schimbările de sezon.
Gospodinele
pregatesc, cu rosii si acesti ardei, in sticle sau borcane, zarzavat
pentru iarna. Sunt fel de fel de retete pentru a face acest amestec.
Concentrația de
vitamina C din
ardeiul kapia
este de două ori mai mare ca cea din portocale. De asemenea, această
legumă conține capsaicină.
Capsaicina
are un rol vasodilatator, reducând tensiunea arterială și, în
plus, scade nivelul de colesterol.
Cea
mai bună formă sub care îi putem consuma este cea crudă,
în salate
sau sub formă de
suc
proaspăt.
Dar virtuţile lor curative continuă şi după ce îi murăm sau îi
coacem pe plită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca aveti comentarii si completari sunteti bineveniti!