Powered By Blogger

luni, 18 septembrie 2017

ARDEIUL KAPIA


          Gospodinele pregatesc pentru iarna si ardeiul kapia roșu. Aceasta este o legumă ce se găsește din abundență în sezonul de toamnă târzie, dar este potrivită pentru orice anotimp. Față de alte legume, ardeiul kapia are un conținut ridicat de glucide ce ne aduce un surplus de energie, energie perfecta pentru a ne menține forma în schimbările de sezon.
         Gospodinele pregatesc, cu rosii si acesti ardei, in sticle sau borcane, zarzavat pentru iarna. Sunt fel de fel de retete pentru a face acest amestec. Concentrația de vitamina C din ardeiul kapia este de două ori mai mare ca cea din portocale. De asemenea, această legumă conține capsaicină. Capsaicina are un rol vasodilatator, reducând tensiunea arterială și, în plus, scade nivelul de colesterol.


Cea mai bună formă sub care îi putem consuma este cea crudă, în salate sau sub formă de suc proaspăt. Dar virtuţile lor curative continuă şi după ce îi murăm sau îi coacem pe plită. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti comentarii si completari sunteti bineveniti!

1979: Trupa rock Pink Floyd lansează opera rock “The Wall” (foto www.wikipedia.com) Pink Floyd a fost o formație britanică de muzică...

Translate

Persoane interesate

stiri rurale Braila

stiri, evenimente, literatura, arta, sport

Faceți căutări pe acest blog