ARDEIUL IUTE
Pentru
ca incepe toamna, gospodarii se pregatesc pentru iarna, in camara vor
fi tot felul de bunatati. Acum e un sezon in care puteti cumpara, de
la piata, ardei iuti, ardei kapia, gogosari, etc. Astazi ma refer la
ardeii iuti. Sunt foarte multe retete, fiecare, dupa gust, dupa
traditii, pastreaza pentru iarna acesti ardei.
Aceasta
planta are mai multe calitati: efect asupra sistemului circulator,
cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulara a
capilarelor, venelor, arterelor si ajutorul oferit pentru
echilibrarea tensiunii arteriale; pentru stomac cat si tractul
intestinal deoarece stimuleaza miscarea peristaltica a intestinului,
ajuta la eliminarea fecalelor si contribuie la reconstructia
tesutului din stomac facilitand vindecarea leziunilor stomacale si
ulcerelor intestinale; reducerea simptomelor astmului; activitatea sa
antioxidanta contribuie la prevenirea daunelor radicalilor liberi
care pot determina ateroscleroza, cancer de colon, diabet zaharat si
alte complicatii, cum ar fi leziuni ale nervilor si boli de inima;
stimuleaza secretiile gastrice si trateaza alcoolismul cronic.
Are
si contraindicatii: hemoroizi, ulcer gastric, afectiuni hepatice si
inflamatii intestinale.
Cine
este consumator cunoaste beneficiile! Sanatate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca aveti comentarii si completari sunteti bineveniti!