Powered By Blogger

vineri, 27 iulie 2018

1865: România a aderat la Convenția telegrafică internațională. De ce?

                  1865: România a aderat la Convenția telegrafică internațională de la Paris, semnată la 17 mai 1865 (27 iulie/8 august).
            Uniunea Internațională pentru Telecomunicații (UIT), engleză: International Telecommunication Union (ITU), este cea mai importantă organizație de standardizare în domeniul telecomunicațiilor, aflată în prezent sub egida Organizației Națiunilor Unite. UIT este cea mai veche organizație internațională interguvernamentală. Sediul actual se află la Geneva, Elveția.
          UIT a fost creată la 17 mai 1865 prin semnarea la Paris, a unei convenții internaționale privind telegrafia, Uniunea Internațională pentru Telegrafie (International Telegraph Union - ITU), pentru a asigura interconectarea rețelelor naționale telegrafice.
           Conferința Radiotelegrafică Internațională de la Berlin din anul 1906, a adoptat Convenția Internațională privind Radiotelegrafia, care avea o anexă privind reglementarea radiotelegrafiei, anexă devenită regulamentul radiocomunicațiilor.
UIT a format în anul 1924 Comitetul consultativ internațional pentru telefonie (CCIF), în 1925 Comitetul consultativ internațional pentru telegrafie (CCIT) și în 1927 Comitetul consultativ internațional pentru radio (CCIR).
       În 1934 organizația și-a modificat numele în Uniunea Internațională pentru Telecomunicații (UIT).
        În 1947, prin acordul aprobat de Adunarea Generală a ONU, UIT a devenit o agenție specializată a ONU.
         În 1956, CCIF și CCIT s-au unit, formând Comitetul consultativ pentru telefonie și telegrafie (CCITT).
             Organizare:
       La ultima reorganizare din anul 1992, în cadrul UIT s-au format trei sectoare:
           - ITU-D (ITU – dezvoltare): care are ca obiectiv dezvoltarea comunicațiilor la nivel mondial, în special în țările în curs de dezvoltare.
     - ITU-R (ITU – radiocomunicații): problemele tehnice referitoare la radiocomunicații; gestionează spectrul de radiofrecvență precum și orbitele sateliților de radiocomunicații.
          - ITU-T (ITU telecomunicații): are ca obiectiv problemele tehnice referitoare la comunicațiile telefonice și telegrafice și stabilește standarde internaționale necesare interconectării rețelelor naționale de telecomunicații.
            Pe lângă state membre și observatori, UIT admite și membri de sector și membri asociați, care pot fi operatori, laboratoare de cercetare, producători de echipamente și alte organizații similare.
         Statele membre ITU: UIT are în componență 191 de state membre și 567 membri de sector. (rezumat wikipedia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti comentarii si completari sunteti bineveniti!

1979: Trupa rock Pink Floyd lansează opera rock “The Wall” (foto www.wikipedia.com) Pink Floyd a fost o formație britanică de muzică...

Translate

Persoane interesate

stiri rurale Braila

stiri, evenimente, literatura, arta, sport

Faceți căutări pe acest blog